Vragen?

Lees hieronder de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden:


Welke opleiding heb ik nodig voor een vakantiebaan via ZomerZorg?

Minimaal een MBO-opleiding waarbij je in het 2e jaar zit en ADL-stage hebt gedaan. Het is belangrijk dat je de ADL-verrichtingen kunt uitvoeren. Het is een pré als je ook je medicatie-aantekening hebt. Je kunt natuurlijk ook met een HBO-V opleiding of een opleiding geneeskunde aan de slag.

Is er een minimale periode waarvoor ik vakantiewerk kan komen doen?

Ja, we willen graag dat je minimaal een week in de meivakantie of twee aaneengesloten weken in de zomervakantie komt werken.

Hoeveel uur per week werk ik minimaal en hoeveel maximaal?

Je werkt minimaal 24 uur per week en maximaal 40 uur, maar net wat jij wilt. Zo blijft er genoeg tijd over om te genieten van je vakantie in Zeeland.

Heb ik werkervaring nodig voor een vakantiebaan via ZomerZorg?

Het is fijn wanneer je al wat relevante ervaring hebt opgedaan tijdens bijvoorbeeld een stage.

Welke werkzaamheden ga ik uitvoeren?

Dat zal per instelling een beetje anders zijn, maar overall willen we je vooral ervaring op laten doen in jouw vakgebied terwijl jij ondertussen onze teams ondersteund.

Mag ik ook mijn eigen slaapplek regelen?

Ja, uiteraard mag dat. Maar dat is dan wel voor je eigen kosten.

Is vervoer ook geregeld?

Nee, helaas. Bij sommige zorginstellingen verblijf je intern en heb je geen vervoer nodig, maar bij andere is het wel erg fijn wanneer je zelf over een auto beschikt. Eigen vervoer maakt het sowieso wel erg makkelijk om Zeeland te verkennen tijdens je verblijf. Je kunt ook ter plekke een fiets huren (ongeveer € 40,- per week) of een e-bike (ongeveer € 100,- per week). Vervoerskosten worden niet vergoed.

Bij welke zorginstelling ga ik werken?

Er zijn zes zorginstellingen, verspreid in Zeeland, bij wie je aan de slag kunt. Dat zijn Allevo, Cleijenborch, Ter Weel, SVRZ, WVO Zorg en Zorgstroom. Uiteraard mag je je voorkeur aangeven, maar wij kijken ook voor je welke match gemaakt kan worden tussen jouw beschikbaarheid en het werkaanbod bij de zorginstellingen.

Mag ik ook samen met een vriend/vriendin vakantiewerk komen doen?

Ja, dat mag zeker. We doen dan ook ons best om jullie in dezelfde zorginstelling te laten werken en ook in de zelfde accommodatie onder te brengen.

Wat ga ik verdienen?

De verdiensten zijn in aansluiting op je opleiding en ervaring. Daarbij maakt het niets uit bij welke zorginstelling je aan de slag gaat, het salaris is aan elkaar gelijk gesteld. Bekijk de CAO VVT hier.

Welke kleding moet ik dragen tijdens het werk?

De zorginstellingen zorgen voor werkkleding. Je hoeft dus alleen kleding voor je vrije tijd mee te nemen. En vergeet uiteraard je zwembroek/bikini niet!

Moet ik mij vooraf laten testen op corona?

Ja, je moet een negatieve pcr-test van maximaal 48 uur oud kunnen overleggen voor je daadwerkelijk aan de slag kunt.

In welke periode kan ik beginnen?

In overleg met de zorgorganisatie stel je de periode vast waarin je werkt. Dit kan vanaf de meivakantie tot en met september.

Verblijf ik in de buurt van het strand?

Dat is afhankelijk van de zorginstelling waar je gaat werken. Maar het strand is in Zeeland nooit echt ver weg.

Verblijf ik in de buurt van een stad?

Dat is afhankelijk van de zorginstelling waar je gaat werken. Een aantal zorgorganisaties is geconcentreerd rond de steden Vlissingen, Middelburg en Goes.


Tip een vriend(in) en deel op: